Puma

   Puma táska

A Puma márka

 

Ma a Puma a világ egyik legismertebb sportszermárkája. Története egészen 1929-ig nyúlik vissza, amikor a Dassler testvérek, Rudolf és Adolf megalapították a cipőgyártással foglalkozó cégüket, a Gebrüder Dassler Schuhfabrik-ot. Egy politikai nézeteltérés miatt 1948-ban a testvérek útjai különváltak és Rudolf kilépett a közös vállalkozásból és megalapította saját cégét, a Ruda-t (ami a testvére mintájára, - aki a korábbi céget Adidas-ra nevezete át - a kereszt- és vezetéknevének kombinációjaként jött létre), de nem sokkal később Pumára keresztelte át.

Puma cipő

 

 

 

A márka kezdetben kifejezetten futó- és futballcipőket készített és már a megalakulás évében piacra dobták azt az Atom névre keresztelt stoplis futballcipőt, mely egyből hatalmas népszerűségnek örvendett. A II. világháborút követő első nemzetközi futballmérkőzésen a németek több játékosa is Puma Atom cipőt viselt.

 

A márka 1967-ben kezdte el bővíteni termékkínálatát sportruházattal, így az éppen elrugaszkodó puma sziluettje egyre több terméken jelent meg.

 

 

 


A márkához számos híres és eredményes sportoló neve köthető, például Pelé és Maradona, de nem csak futballisták sikereihez járult hozzá a Puma kiváló termékeivel, hanem Usain Bolt, a 100 méteres síkfutás csúcstartója is rendszeresen a márka termékeiben versenyez.

 

                                                                  Puma - Pelé   Puma - Maradona    Puma - Bolt

 

 

A Puma palettáján napjainkban már számos terméket megtalálunk a cipők mellett, például sportruházatot, kiegészítőket, parfümöket és táskákat is.

Webáruházunk kínálatában is számos Puma táskák található.

Puma hátizsák

 

 

 

 

A táskák közül talán a hátitáska az, amelyiknek viselete a legkényelmesebb. Az alábbi Puma táska pedig külön laptop tartó rekesszel is rendelkezik. Így akár munkahelyünkön is sportosak és mégis divatosak lehetünk.

 

 

 

 

 

Puma sapka

 

 

 

A sporttáskák mellett egyéb kiegészítőket is kínálunk vásárlóink számára. A tél beköszöntével elengedhetetlen kellék a sapka. Erre tökéletes választás ez a Puma kötött sapka, mely megvédi fülünket szeles, hideg időben.

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://about.puma.com

 

Webáruház készítés