Nike márka

Nike táska

Nike márka

A Nike a világ első számú edzőcipő-, sportruházat- és sportszergyártó cége, valamint a világ legnagyobb beszállítója futócipő, illetve ruházati termékek terén. Az amerikai székhelyű vállalat Blue Ribbon Sport néven alapult 1964-ben, a Nike Inc. nevet csak 1971-ben kapta. Az alapítója Phil Knight és üzlettársa Bill Bowerman egy gofrisütő segítségével készítették el az első cipőiket. Az elsődleges koncepciójuk az volt, hogy ha könnyebb a cipő talpa, akkor a futók jobb teljesítményt képesek elérni.

Nike bolt

Forrás:http://www.businessinsider.com/history-of-nike-facts-about-its-50th-anniversary-2014-11

 

A cég védjegye "Just Do It" szlogen és a Swoosh „pipa” logó. Az 1971-ben megjelent szimbólum napjainkban a világ egyik legismertebb logója, a forma Niké, a görög győzelem istennőjének szárnyát szimbolizálja. Az évek során a logó fejlődésen ment keresztül, volt, olyan időszak, amikor önállóan szerepelt, később azonban már a Nike márkanév is megjelent a pipa felett. Ma az egyszerű “pipa” van használatban.

 

1988-ban csatolták a márkához a "Just Do It" szlogent, amit egy elítélt bűnöző kivégzés előtti utolsó mondata inspirált. A logó és a szlogen együtt alkotja a Nike márkájának magját.

 

A Nike szó hallatán mindenkinek az edzőcipő ugrik be elsőre, pedig a sportszergyártó cég kínálata ennél számottevően szélesebb. A Nike első termékei valóban a futócipők voltak, de napjainkban már sportágak széles skálája számára készít a cipők mellett mezeket, sapkákat, táskákat, kesztyűket, labdákat stb.

 

Az első Nike táskák, sporttáskák és tornazsákok voltak, de egyre inkább elterjedtek a Nike hátizsákok is. A cég azonban minden vásárló igényt szeretett volna kielégíteni, ezért nem sokkal később elkezdett divattáskákat, kézitáskákat, övtáskát, válltáskák, utazótáskát stb. is gyártani, férfiaknak és nőknek egyaránt. Közös vonásuk, hogy minden táska képviseli a márkát jelképező sportosságot.

 

 

Nike tornazsák

 

A háton viselhető tornazsák igazán kényelmes viselet. Iskolába járó gyerekek számára is praktikus megoldás, hiszen amellett hogy tornafelszerelésük kényelmesen elfér benne, még divatosak is lesznek.

De akár mindennapi viseletünkhöz is remek kiegészítő lehet. Ha nincs kedvünk kézitáskát vagy hátizsákot cipelni, akkor egy ilyen tornazsák a legjobb választás. Belefér minden, amire napközben vagy a suliban szükségünk lehet.

 

 

 

 

 

Nike válltáska

 

 

Kimondottan a nőkre gondolva alkották meg a Nike strandtáskát. Előnye, hogy nagy férőhellyel rendelkezik, így bátran pakolhatunk bele.  Külön zseb van a mobiltelefonnak és egy zipzáras belső rész az apróbb tárgyaknak.

A dupla vállpántos táska ráadásul válltáskaként is funkcionálhat, melyet a hétköznapokon is hordhatunk. Az uv-zöld szín pedig a színes, vidám nyári ruhákhoz kitűnően illik.

 

 

 

Webáruház készítés