Levi's

Levis táska

Levi’s farmerhez Levi’s táska

Levi Strauss (eredeti nevén Löb Strauss) - egy bajor zsidó családból származó fiú - a történelem egyik legnépszerűbb ruhaneműjét találta fel, mely világszerte elterjedt viseletté vált.

A szegény családból származó fiú 18 évesen, apja halála után úgy döntött, Amerikában próbál szerencsét.  Kezdetben unokatestvére rövidáruboltjában dolgozott segédként, majd 20 évesen (1850), az aranyláz idején több ezer társához hasonlóan Manhattenből San Fransiscoba hajózott, hogy az aranymezőkön találjon boldogulást. A szándéka az volt, hogy az unokafivérétől kapott durva vitorlavászon szállítmányból sátor üzletbe kezdjen az ottani aranyásók számára.  Azonban amikor partra szállt, egy barátságos bányász még jobb ötletet adott neki: a férfi arra panaszkodott, hogy a bányászathoz egyszerűen nem létezik eléggé strapabíró nadrág ahhoz, hogy kibírja a munkát.

Levi azonnal belépett a ruházati bizniszbe és nadrágot kezdett szabni. A bányász, aki az ihletet adta számára, az új nadrágjában kezdte járni az utcákat, hangosan kérkedve strapabíróságával. A híre egy csapásra elterjed, és a bányászok tolongani kezdtek Levinél egy új nadrágért, aki San Fransiscoban nyitott üzletet a legendás Levi Strauss & Co néven.

Kezdetben ezek a nadrágok korántsem hasonlítottak a mai értelembe vett farmerre: vöröses-barnás színűek voltak, szegecsek nélkül, valamint pusztán egy darab hátsó zsebbel rendelkeztek. 1873-ban azonban jelentkezett egy vásárló, aki üzleti partnert keresett ötletéhez, miszerint szegecsekkel erősítsék meg a nadrág zsebeit. Az ötletet szabadalmaztatták és megszületett az első példa arra, amit most kék farmerként ismerünk.

1950-re a Levi’s 95 millió pár farmer nadrágot adott el.

A farmert nagyon sokáig munkaruhaként viselték, elterjedt volt gyárakban és a farmerek körében is – innen ered a farmer elnevezés. Az 50-es években amerikai fiatalok lázadásból kezdték hordani hétköznapi ruhadarabként, aminek köszönhetően a háború és a megkülönböztetések elleni küzdelem jelképe lett. 1966-ban pedig megjelent az első televíziós reklám.

Levi’s reklám 1991-ből Brad Pittel:
https://www.youtube.com/watch?v=amTPGnzrbLY


Források: http://time.com/3854534/levi-strauss-anniversary/
http://24.hu/tudomany/2011/02/26/divatkultuszt-teremtett-levi-strauss-szuletesnapja-1829/

                                                                                           Levis farmerLevis nadrág

Forrás: levi.com

Napjainkra a híres farmerek mellett további ruházati termékeket, kiegészítőket, cipőket és Levi’s táskákat is vásárolhatunk.

Ahogy a ruháknál, a Levi’s táskáknál is minőségi termékekről beszélünk. Az erős, strapabíró anyagból készült laptop táska több zsebes kialakításának köszönhetően, rendszerezve pakolhatunk bele. Tökéletes választás üzletemberek vagy egyetemisták számára, akiknek nap, mint nap szükségük van hordozható számítógépükre.

Levis laptop táska

A másik nagy kedvencünk ez a műbőr válltáska. A több színben és méretben is elérhető divatos táska remek kiegészítő nők és férfiak számára egyaránt.

Levis oldaltáska

 

Webáruház készítés