Le Coq márka

Le Coq táska

Le Coq márka

A Le Coq Sportif egy francia sportruházati márka. Emile Camuset alapította 1882-ben a franciaországi Entzheimben. Camuset elsősorban a kerékpározás, az atlétika és a futball rajongója volt, ezért eleinte főként ezekre a területekre koncentrált. Fő célja az volt, hogy kiváló minőségű sportfelszerelést nyújtson a sportolóknak, legyen szó akár csapatról, akár egyéni versenyzőről.

A francia sportruházati cég első terméke csak 1948-ban lett elérhető, ekkor jegyezték be hivatalosan a márkát. 1951-ben a vállalat a Tour de France hivatalos mez beszállítója lett. 1958-ban a francia futball válogatott, Le Coq mezt viselve, harmadik lett a világbajnokságon.

1950-ben jelent meg az Le Coq Sportif első logója: egy kakas a napban, amely egy háromszöget zár be. A sportos kakas Franciaország nem hivatalos nemzeti szimbólumából, a gall kakasból ered. Az első logóterv a kakast és a cég nevét is tartalmazta, azonban az évek alatt a logó számos változáson ment keresztül.

A kulcselem, a kakas a háromszögben, legtöbbször megmaradt, azonban a kakas ábrázolása sokszor változott, egyes esetekben túlságosan absztrakt módon is.

Külön logó készült többek között az 1960-as Római Olimpiára, az ötkarikás kakas. Az 1972-es Müncheni Olimpián szintén új logó jelent meg, a márka által támogatott csapatok egy egyszerű, kakas nélküli emblémát viseltek a ruhájukon. 1973-ban a kakas megjelent a tenisz ruhákon is, de a jól ismert háromszög nélkül.

Az 1975-ben megjelent logó, melyen a kakas ismét a háromszög középpontjában állt, és a márkanév új betűtípusban jelent meg, volt a leghosszabb életű, majdnem 35 évig volt a cég védjegye. A jelenlegi, 2009 óta érvényben lévő design – amely hasonlít az eredeti logóra, csak vastagabb vonalak és könnyebben olvasható betűk jellemzik – a vállalat legtöbb termékén megtalálható, számos táskán, cipőn, nadrágon, pólón és más sporteszközön.

A Le Coq Sportif ma már több sportcsapat (futball, boksz, rögbi) hivatalos egyenruha beszállítója. Számos európai klubbal és sportolóval dolgozik együtt. Amikor Camuset a kis műhelyében elkezdett sportmezeket készíteni, valószínűleg álmodni sem mert attól, hogy több mint 130 évvel később, a Le Coq Sportif a világ egyik legrangosabb márkája lesz.

A márka nemcsak kiváló minőségű sportruházatáról híres, hanem utcai kollekciója is népszerű, amelyet az egyszerűség és a letisztultság jellemez. Pólók, kabátok, nadrágok, pulóverek, ruhák, utcai cipők széles választékát kínálja, férfiak, nők és gyerekek számára egyaránt.

A kiegészítők közül kiemelkednek a Le Coq táskák, melyek egyszerre divatos és sportos darabok. Ötvözik a hagyományos és a merészebb vonalakat. A francia cég elsősorban hátitáskákat, válltáskákat, sporttáskákat gyárt és forgalmaz.

 

 Le Coq oldaltáskaA Le Coq válltáska klasszikus kialakítású unisex táska, férfiak és nők számára is kiváló választás.

Ellenálló, műbőr anyagának köszönhetően tartós, állítható vállpántjával pedig egyénileg testre szabható.

Több kisebb külső és belső zsebébe praktikusan pakolhatunk.

 

Webáruház készítés