Disney termékek

Disney táska

Disney termékek

 

A Disney Consumer Products and Interactive Media (röviden DCPI), a Walt Disney egy olyan vállalata, amely Disney termékek értékesítésével foglalkozik, elsősorban kiskereskedelem, videojátékok, licenszelés révén.

A társaságot a 2 névadó cég egyesüléseként hozták létre 2015 júniusában. A vállalat 3 fő kérdéssel foglalkozik minden franchise esetében: a közönség bővítése, a kategóriák kiterjesztése és a termékfejlesztés, valamint a közvetlen fogyasztók elérése.

A DCPI eredete 1929-re nyúlik vissza, amikor a Walt Disney vállalat engedélyezte a Mickey Mouse képek használatát gyerek íróasztalokon. Ugyanebben az évben létrejött a Walt Disney Enterprises (WDE) az áruforgalom kezelésére.

A Mickey Mouse babák gyártása 1930 januárjában indult el. A WDE részleg felkérte George Borgfeldt és cégét Mickey és Minnie játékok készítésére.

Az első Disney áruház 1987-ben nyílt meg, Kaliforniában. Ebben az évben kezdtek el terjeszkedni a csecsemő- és gyerekjátékok felé, gyermek bútorokat, berendezéseket gyártottak és értékesítettek. 1997-ben már 749 Disney áruház volt világszerte, több millió dolláros bevétellel, és több mint 4000 termékkel, a legnépszerűbb karakterek a Micimackó, a Mickey és a Minnie egér voltak.

2000 januárjában megalakult a Disney Princess franchise, kifejlődött a Disney Couture divatvonal, Walt Disney emblémával ellátott bútorok és hercegnők által ihletett mennyasszonyi ruhák jelentek meg.

2001-ben elindult a Mickey Mouse pólók reklámozása, hírességek segítségével a kampány nagyon eredményes volt. A Minnie Mouse karakter használatával, számos tervezővel együttműködve, fiataloknak és felnőtteknek szóló divatkollekciót alakítottak ki.

2013-ban a DCPI partnerségre lépett a Lucasfilm Animation céggel, a premiereket bemutatták a Disney Youtube csatornáján, és Star Wars ruhák, könyvek, játékok, kalandfigurák jelentek meg.

 

Ma már a különböző Disney karakterek ruhákon, kiegészítőkön, játékokon, háztartási termékeken, elektronikai cikkeken is megtalálhatók. A kiegészítők közül népszerűek a táskák, válltáskát, hátitáskát, oldaltáskát, kézitáskát is forgalmaznak, valamint a cég a táskák mellett divatos pénztárcákat is piacra dob.

 

A lányok körében a legnépszerűbb karakterek a Disney Hercegnők. A Disney Disney hátizsákHercegnők hátizsák, iskolatáska vagy kistáska ideális választás óvodás lányoknak, akár egy kirándulásra, akár az oviba.

 

Csillogós mintájának köszönhetően igazán „hercegnős” darab. A rózsaszín táska zipzárral záródik, így a legkisebbek is könnyen tudják használni. Vállpántja igény szerint állítható.

 

 

 

 

Disney oldaltáska

Szintén elég népszerű karaktereknek számítanak a High School Musical szereplők, főként a kisiskolás lányok körében.

 

A High School Musical képpel ellátott válltáska belül több kis zipzáras zsebbel és dupla vállpánttal rendelkezik.

A csajos táska több színben is kapható.

Webáruház készítés